Άλλοτε γνωστό ως "Ράχη Μπανάτα", το κτήμα είναι η κληρονομιά της οικογένειάς μας που παραδοσιακά χρησιμοποιήθηκε για την καλλιέργεια οσπρίων καθώς και άλλων μικρών θαμνωδών καλλιεργειών.
Με τη κατασκευή της τεχνητής λίμνης στην περιοχή, το ιδιαίτερο μικροκλίμα που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το αργιλώδες έδαφος, άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία του ελαιώνα.
Η ποικιλία που επιλέχθηκε είναι η πράσινη ελιά Χαλκιδικής, ξεχωριστή για την σάρκα της και αναγνωρισμένη παγκοσμίως για την εξαιρετική της ποιότητα.